Fijn dat uw zoon of dochter een muziekinstrument wil leren.

Muziek maken is een mooie hobby. Samen muziek maken is nog zoveel mooier.

Een koperblaasinstrument (trompet, bugel, trombone…) ,een saxofoon of slagwerk zijn de ideale instrumenten om in een orkest te spelen.

Onze muziekvereniging heeft hierin al jarenlang ervaring. U hebt ons ongetwijfeld al eens in de Processie zien stappen of zien optreden tijdens Begijntjes of Groenten en Bloemen. Maar nog indrukwekkender zijn onze concerten in samenwerking met diverse Hoogstraatse koren, een rockband, een solist, …

Voor onze opleiding werken wij exclusief met de muziekacademie samen. Wij kunnen u tegen een schappelijke huurprijs van 50 euro per jaar een instrument bezorgen. Uw zoon of dochter leert in de academie zelf bugel, cornet, saxofoon, trompet of slagwerk spelen.

Meestal na een jaar kunnen de leerlingen in ons jeugdorkest JOCATHO ervaren hoe fijn het is om samen muziek te maken. Zij repeteren in zaal Pax op zondagavond om 18.00 u. tot 19.30 u. en er is ook tijd voor groepsbindende activiteiten met een Muziekkamp op het einde van het schooljaar.

Als onze jonge muzikanten voldoende gevorderd zijn, maken ze de overstap naar het groot orkest. Academieleerlingen van de 3de en 4de graad kunnen hun samenspel bij onze fanfare volgen. Wij zijn een Alternatieve Leercontext binnen de Academie.

De repetitie is  telkens op donderdag om 20 uur in zaal Pax.

U hebt het al lang begrepen. De fanfare van Hoogstraten werkt op een professionele, doch gemoedelijke manier aan het samen musiceren. Aarzel daarom niet om, in overleg met uw zoon of dochter, voor een koperblaasinstrument of slagwerk te kiezen en zo onze rangen te versterken in de toekomst.